Yeme-içme sektörü deprem bölgesi için tek yürek
Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) Başkanı Demir Şarman, AFAD ve Kızılay ile uyum içinde depremden etkilenen vatandaşlara yardım çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.
TGDF, beyin sarsıntısı bölgesine yapılan yardımla ilgili bir video bildiri yayınladı.
Yayınlanan video bildiriye ilişkin TGDF tarafından yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Sharman, AFAD ve Kızılay ile uyum içinde depremden etkilenen vatandaşlara yardım sağlamaya devam ettiklerini kaydetti.
Bölgede kurulan yemek düzenlemelerine altlık oluşturduklarını ifade eden Şarman, “Bölge genelinde resmi makamların kurduğu seyyar mutfakların yanı sıra gönüllülerin kurduğu mutfaklara da erzak sağlamaya devam ediyoruz. Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği (ETÜDER) koordinasyonunda ayni yardımda bulunmak isteyen 13 üye belirlediklerini belirterek, “Şu anda içinden geçtiğimiz zor günlerin ardından hep birlikte daha iyi yerlere gelmek için çalışmaya devam edeceğiz. Bölgede sosyal ve ekonomik hayat normale dönüyor.” ifadelerini kullandı.
Şarman dedi ki:
“Resmi makamların kullanılabilir rapor verdiği gıda işletmelerinin bir an önce faaliyete geçmesi için ‘Afetten Etkilenmiş Gıda Sanayi Tesisleri Restorasyon Projesi’ni tüm paydaşlarımızla iş birliği içinde hayata geçirmeye hazırlanıyoruz. Bildiğiniz üzere bakım ve deprem bölgesinde hasar gören tüm üretim tesislerinde onarım çalışmaları yapılmaktadır.Mevcut durumun prestiji ile gıda sektörü tecrübesine sahip teknik eleman ihtiyacı had safhada olacaktır.Bu amaçla depremzedelerin yaralarını sarmak için seferber olacağız. Bu çalışmaların gerçekleştirilmesinde özel sektörün gerek projelere sponsor olması gerekse teknik personel ve ekipman temini açısından, meslek kuruluşları ve sektörel işbirlikleri çok değerli olacaktır.”